اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “تمبر لوریس چکناواریان” لغو پاسخ
تمبر لوریس چکناواریان
مناسبت : بزرگداشت
تیراژ : –
جنس : طلا و نقره
لوریس هایکازی چکناواریان (زاده ۲۱ مهر ۱۳۱۶ در بروجرد ) آهنگساز، رهبر ارکستر، نویسنده و نقاش ایرانی ارمنیتبار است. وی یکی از چهرههای شناخته شده فرهنگی ایران و ارمنستان است. چکناواریان بهعنوان آهنگساز تاکنون بیش از ۷۵ اثر شامل ۶ اپرا، ۵ سمفونی، ۱ اوراتوریو، ۱ رکوئیم، آثاری در زمینۀ موسیقی کُر، موسیقی مجلسی، موسیقی باله، پیانو و خوانندگی، و همچنین کنسرتوهایی برای پیانو، ویولن، گیتار، سلو و پیپا، در کنار موسیقیهای متن فیلم ساختهاست. او بیش از ۱۰۰ اثر با لیبلهایی مانند: آرسیای، فیلیپس، اِمی و ایاسوی منتشر کرده است.چکناواریان بسیاری از ارکسترهای مهم جهان از جمله ارکستر فیلارمونیک ارمنستان، «فیلارمونیک سلطنتی انگلستان»، «فیلارمونیک سلطنتی لیورپول»، «ارکستر مجلسی انگلیس»، «ارکستر سمفونیک لندن» را رهبری کرده است.چکناواریان، بین سالهای ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۸ و ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۰ ، رهبری ارکستر فیلارمونیک ارمنستان را برعهده داشت و بیشتر در ارمنستان به سر میبُرد.در مهر سال ۱۳۹۸ لوریس چکناواریان به عنوان سفیر صلح ایران در سازمان ملل متحد پیشنهاد شد.
دسته: تمبر ها
محصولات مرتبط
تمبر علی اکبر دهخدا
مناسبت : یادبود وفات علی اکبر دهخدا تیراژ : 77 قطعه تاریخ ساخت: سال 1401 جنس : 2/5 گرم طلا و 5 گرم نقره علیاکبر دهخدا (۱۲۵۷ – ۷ اسفند ۱۳۳۴) ادیب، لغتشناس، سیاستمدار و شاعر سرشناس ایرانی بود. او مؤلف و بنیانگذار لغتنامه دهخدا است. دهخدا از مهمترین چهرههای فرهنگ و ادب فارسی معاصر است. لغتنامۀ دهخدا یا واژهنامۀ دهخدا کتابی جامع شامل شرح و معنی واژگان زبان فارسی است. این واژهنامه بزرگترین و مهمترین اثر علیاکبر دهخدا است، که بیش از ۴۰ سال از عمر او صرف آن شد. لغتنامۀ دهخدا معنی، تفسیر، و شرح تاریخیِ شمار قابل توجهی از وامواژههای عربی را که وارد فارسی شدهاند نیز دارد. لغتنامۀ دهخدا شامل بخش بزرگی از واژگان ادبی زبان فارسی، با معنای آنها و نیز کاربردشان در شعرها است. همچنین تمام کلمههای اصیل فارسی در آن موجود است. با وجود این، این لغتنامه فاقد بخش اعظم واژگان علمی و فنی فارسی است که بیشتر در دهههای پس از تألیف لغتنامه به حوزۀ زبان فارسی وارد شدند. نسخۀ چاپی کنونی لغتنامه ۶۷٬۲۶۵ صفحۀ سهستونیِ قطع رحلی با حروف ریز دارد. در چاپ دوم از دورۀ جدید که به صورت ۱۵ جلد لغتنامه و یک جلد مقدمه به صورت رحلی چاپ شده، ۲۳٬۹۱۱ صفحه است.
تمبر کتیبه حقوق بشر
مناسبت : بزرگداشت کوروش کبیر تیراژ : 1500 قطعه از هر کدام تاریخ ساخت : سال 97 جنس : 1 گرم طلا – 10 گرم نقره بای متال : 1 گرم طلا – 5 گرم نقره استوانۀ کوروش یا منشورِ کوروش لوحی از گِل پخته است که در سال ۵۳۸ پیش از میلاد به فرمانِ کوروش بزرگ هخامنشی نگاشته شد. این استوانه در موزه بریتانیا نگهداری میشود و بخشهایی از آن شکسته و مفقود شده است. نسخۀ دیگری از متنِ استوانه بر روی دو قطعه لوحِ گِلی یافت شده که آنها نیز در مجموعۀ بابِلیِ موزۀ بریتانیا هستند و بازماندۀ نسخۀ بایگانی شدۀ همین استوانه دانسته میشوند.
تمبر کوروش کبیر
تیراژ : 1500 قطعه از هرکدام مناسبت : برگداشت کوروش کبیر تاریخ ساخت : سال 97 جنس : 1 گرم طلا – 10 گرم نقره بای متال: 1 گرم طلا – 1 گرم نقره استوانۀ کوروش یا منشورِ کوروش لوحی از گِل پخته است که در سال ۵۳۸ پیش از میلاد به فرمانِ کوروش بزرگ هخامنشی نگاشته شد. این استوانه در موزه بریتانیا نگهداری میشود و بخشهایی از آن شکسته و مفقود شده است. نسخۀ دیگری از متنِ استوانه بر روی دو قطعه لوحِ گِلی یافت شده که آنها نیز در مجموعۀ بابِلیِ موزۀ بریتانیا هستند و بازماندۀ نسخۀ بایگانی شدۀ همین استوانه دانسته میشوند.
تمبر نوروز 96
مناسبت : یادبود نوروز تیراژ : 10000 قطعه جنس : طلا: 1 گرم – 0.5 گرم نقره : 10 گرم – 5 گرم نوروز جشن آفرینش و شکفتن، جشن ستایش هستی و نماد رستاخیز است. جشن بهاری نوروز دیرزمانی است، به عنوان نماد باززایی هستی در بین ایرانیان، رواج داشته است که پیشینه ی تاریخی آن را قبل از ورود آریایی ها به این سرزمین در میان ساکنان بومی فلات ایران یافته اند؛ اما با استناد به مدارک موجود، زمان برگزاری آن از دوران هخامنشی به بعد نمایان شده است و از این رو بقایایی از جشن های بهاری ساکنان باستانی بین النهرین در این منطقه بر جا مانده که در بسیاری موارد مشابه مراسم نوروز است و نیز با توجه به اساطیر و آداب نوروزی که همچنان در بین ایرانیان مرسوم است، این گمان دور از واقعیت نیست که مراسم نوروزی در دوران باستان، در میان ساکنان بومی ایران نیز همراه و همپای همسایگان بین النهرینی خود وجود داشته است، همچنین پیدایش نوروز را به جمشید، شاه پیشدادی، نسبت داده اند که در دوران فرمانروایی او جهان لایموت، بی زوال و ابدی بود و در حقیقت جاودانگی اساطیری در شهریاری جمشید، اولین دلیل بر این اندیشه بوده است. آنچه از جشن نوروز در شاهنامه فردوسی آمده است با به تخت نشستن جمشید نسبت دارد و آورده اند که جم سوار بر گردونه ای بود که دیوان آن را می کشیدند تا به آذربایجان رسید. فرمود تا تختی زرگون بر جایی مرتفع بگذارند و خود در حالی که تاجی از جواهر بر سر داشت بر آن نشست و دیوان آن را برداشتند و به آسمان بردند. چون خورشید بر آسمان شد و روشنایی بر آن تاج و تخت انداخت، همگان شاد شدند و شید را که به معنی نور و روشنایی است بر نام جم افزودند. آن روز به فرمان جمشید جشنی بزرگ برپا داشتند، چرا که در نوروز گیتی آغاز به گردش نموده و خدا آفرینش را شروع کرده و خرمی و سرسبزی آفاق را فراگرفته است. این جشن شادمانه خلقت طبیعت با شروع بهار و آغاز فصل کاشت همزمان است و اعتدال به سرحد خود رسیده به طوریکه در درازای شب و روز نیز نمود یافته است.
تمبر نوروز 97
مناسبت : یادبود نوروز تیراژ : 2000 قطعه جنس : 1 گرم طلا و 10 گرم نقره نوروز جشن آفرینش و شکفتن، جشن ستایش هستی و نماد رستاخیز است. جشن بهاری نوروز دیرزمانی است، به عنوان نماد باززایی هستی در بین ایرانیان، رواج داشته است که پیشینه ی تاریخی آن را قبل از ورود آریایی ها به این سرزمین در میان ساکنان بومی فلات ایران یافته اند؛ اما با استناد به مدارک موجود، زمان برگزاری آن از دوران هخامنشی به بعد نمایان شده است و از این رو بقایایی از جشن های بهاری ساکنان باستانی بین النهرین در این منطقه بر جا مانده که در بسیاری موارد مشابه مراسم نوروز است و نیز با توجه به اساطیر و آداب نوروزی که همچنان در بین ایرانیان مرسوم است، این گمان دور از واقعیت نیست که مراسم نوروزی در دوران باستان، در میان ساکنان بومی ایران نیز همراه و همپای همسایگان بین النهرینی خود وجود داشته است، همچنین پیدایش نوروز را به جمشید، شاه پیشدادی، نسبت داده اند که در دوران فرمانروایی او جهان لایموت، بی زوال و ابدی بود و در حقیقت جاودانگی اساطیری در شهریاری جمشید، اولین دلیل بر این اندیشه بوده است. آنچه از جشن نوروز در شاهنامه فردوسی آمده است با به تخت نشستن جمشید نسبت دارد و آورده اند که جم سوار بر گردونه ای بود که دیوان آن را می کشیدند تا به آذربایجان رسید. فرمود تا تختی زرگون بر جایی مرتفع بگذارند و خود در حالی که تاجی از جواهر بر سر داشت بر آن نشست و دیوان آن را برداشتند و به آسمان بردند. چون خورشید بر آسمان شد و روشنایی بر آن تاج و تخت انداخت، همگان شاد شدند و شید را که به معنی نور و روشنایی است بر نام جم افزودند. آن روز به فرمان جمشید جشنی بزرگ برپا داشتند، چرا که در نوروز گیتی آغاز به گردش نموده و خدا آفرینش را شروع کرده و خرمی و سرسبزی آفاق را فراگرفته است. این جشن شادمانه خلقت طبیعت با شروع بهار و آغاز فصل کاشت همزمان است و اعتدال به سرحد خود رسیده به طوریکه در درازای شب و روز نیز نمود یافته است.
تمبر نوروز 99
مناسبت : یادبود نوروز تیراژ : 1399 قطعه جنس : 1 گرم و 5 گرم طلا نوروز جشن آفرینش و شکفتن، جشن ستایش هستی و نماد رستاخیز است. جشن بهاری نوروز دیرزمانی است، به عنوان نماد باززایی هستی در بین ایرانیان، رواج داشته است که پیشینه ی تاریخی آن را قبل از ورود آریایی ها به این سرزمین در میان ساکنان بومی فلات ایران یافته اند؛ اما با استناد به مدارک موجود، زمان برگزاری آن از دوران هخامنشی به بعد نمایان شده است و از این رو بقایایی از جشن های بهاری ساکنان باستانی بین النهرین در این منطقه بر جا مانده که در بسیاری موارد مشابه مراسم نوروز است و نیز با توجه به اساطیر و آداب نوروزی که همچنان در بین ایرانیان مرسوم است، این گمان دور از واقعیت نیست که مراسم نوروزی در دوران باستان، در میان ساکنان بومی ایران نیز همراه و همپای همسایگان بین النهرینی خود وجود داشته است، همچنین پیدایش نوروز را به جمشید، شاه پیشدادی، نسبت داده اند که در دوران فرمانروایی او جهان لایموت، بی زوال و ابدی بود و در حقیقت جاودانگی اساطیری در شهریاری جمشید، اولین دلیل بر این اندیشه بوده است. آنچه از جشن نوروز در شاهنامه فردوسی آمده است با به تخت نشستن جمشید نسبت دارد و آورده اند که جم سوار بر گردونه ای بود که دیوان آن را می کشیدند تا به آذربایجان رسید. فرمود تا تختی زرگون بر جایی مرتفع بگذارند و خود در حالی که تاجی از جواهر بر سر داشت بر آن نشست و دیوان آن را برداشتند و به آسمان بردند. چون خورشید بر آسمان شد و روشنایی بر آن تاج و تخت انداخت، همگان شاد شدند و شید را که به معنی نور و روشنایی است بر نام جم افزودند. آن روز به فرمان جمشید جشنی بزرگ برپا داشتند، چرا که در نوروز گیتی آغاز به گردش نموده و خدا آفرینش را شروع کرده و خرمی و سرسبزی آفاق را فراگرفته است. این جشن شادمانه خلقت طبیعت با شروع بهار و آغاز فصل کاشت همزمان است و اعتدال به سرحد خود رسیده به طوریکه در درازای شب و روز نیز نمود یافته است.
تمبر یادبود استاد شجریان
مناسبت : یادبود وفات استاد شجریان تیراژ : 80 قطعه از هر کدام تاریخ ساخت : سال 99 جنس : 5 گرم طلا محمّدرضا شجریان (۱ مهر ۱۳۱۹ – ۱۷ مهر ۱۳۹۹) موسیقیدان و خوانندۀ موسیقی سنتی ایرانی بود. شجریان در میان دوستداران خود با عنوان «استاد آواز ایران» و «خسروِ آواز ایران» شناخته میشود. بسیاری از مردم ایران او را مهمترین چهرۀ موسیقی ایرانی و یکی از نمادهای مهم فرهنگ و موسیقی ایران زمین میدانند. شجریان از آوازهای بینالمللی نیز برخوردار است. محمدرضا شجریان از بنیاد آقاخان، جایزۀ خداوندگار موسیقی را دریافت کرده است و نامزد جایزه گرمی نیز بوده است.
حاجی فیروز
تمبر حاجی فیروز/ مناسبت: یادبودی برای سعدی افشار/ تیراژ: 700 قطعه/ جنس : 1.200 گرم طلا – 10 گرم نقره/ سال ساخت: سال 1398 حاجی فیروز یا خواجه پیروز، یک چهرۀ افسانهای/ اسطورهای در فرهنگ ایرانیان است که در نخستین روزهای هر سال، در کنار عمو نوروز، به شهرها میآید تا از آمدنِ نوروز به مردم آگهی دهد. او یک مرد لاغر اندام و سیاه رُخ، با کُلاهِ دوکی، گیوه های نوکتیز و جامۀ سُرخ است که با دایرهزنگی و تنبک، به خیابانها میآید و به رقص، شیرینکاری و خواندنِ آوازِ کوبهای میپردازد. سعدی افشار، با نام کامل سعدالله رحمتخواه (زادهٔ ۱۳۱۳ در استان زنجان – ۳۰ فروردین ۱۳۹۲ در تهران) بازیگر کمدی ایرانی بود که در نمایشهای موسوم به سیاهبازی، تختهحوضی یا روحوضی به ایفای نقش میپرداخت.[۱] سعدی افشار، آخرین بازماندهٔ بازیگران نسل سیاهباز در نمایشهای روحوضی در ایران بود و نخستین بار در سال ۱۳۳۰ به روی صحنه رفته بود. در ایران بیشتر مردم، سعدی افشار را با بازی در نقش «سیاه» در نمایشهای سیاهبازی میشناسند.
زرگر بغدادی
تمبر زرگر بغدادی بر اساس اثری از استاد کمال الملک/ مناسبت: نوروز 1401/ تیراژ : 100 قطعه/ جنس و وزن: 1گرم طلا 24 عیار و 5 گرم نقره خالص/ سال ساخت: 1401
تابلو زرگر بغدادی، یک نقاشی رنگ روغن اثر کمالالملک است. این اثر بر روی کرباس و در سال ۱۲۸۰ خورشیدی کشیده شده است. نقاشی، تصویر یک زرگر اهل بغداد را به همراه شاگردش نشان میدهد.
محمّدعلی غفّاری (۱۲۲۶ – ۲۷ مرداد ۱۳۱۹)، معروف به کمالالمُلک، نقاش معروف ایرانی در دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی بود. ناصرالدینشاه هنگام بازدید از دارالفنون از تابلویی که او از چهره اعتضادالسلطنه، رئیس وقت دارالفنون، کشیده بود، خوشش آمد و دستور داد او را به عنوان نقاش دربار استخدام کنند.ناصرالدینشاه او را در آغاز، «نقاشباشی» و سپس، «کمالالملک»، لقب داد. کمالالملک در مدت حضور در دربار، ۱۷۰ تابلو کشید که معروفترین آنها، تالار آینه است، و نخستین تابلوییست که آن را به نام «کمالالملک» امضا کرده است.محمد غفاری از نخستین تحصیلکردگان ایرانی در فرنگ و از افراد پرنفوذ دوره قاجار بود. کمالالملک از همان آغاز کار هنریاش، تمایلی بسیار و آشکار به طبیعتگرایی اروپایی در نقاشی داشت. با حضور کمالالملک در دربار، وظیفهای جدید برای نقاش دربار معین شد. او میبایست رویدادها، اشخاص، ساختمانها، باغها و غیره را همچون یک عکاس، دقیق ثبت کند، تا به عادیترین مظاهر زندگی و محیط درباری، سندیت تاریخی بخشد. بیسبب نیست که کمالالملک در این دوره اغلب پردههایش را با افزودن شرحی دربارهٔ موضوع، رقم میزد؛ مثلاً: «طبیعت بیجان با گلدان و پرنده شکارشده، ۱۲۷۳ خ.». حتی بعدها در بازنمایی موفقیتآمیز برخی موضوعهای اجتماعی نیز از این وابستگی رهایی نیافت. او از اساس، چهرهنگار و منظرهنگار بود و در تکچهرههایی چون «سیدنصرالله تقوی»، مهارتش را به کمال نمایان ساخت. کمالالملک با کوششهایش در مقام نقاش و معلم، پاسخی متناسب با شرایط اجتماعی و فرهنگی زمانهاش به تحول جامعه داد. با کار او، جریان ۲۰۰ساله تلفیق سنتهای ایرانی و اروپایی به پایان میرسد، و طبیعتگرایی اروپایی در قالب نوعی هنر آکادمیک تثبیت میشود.اثر "زرگر بغدادیِ" کمال الملک، 1280 شمسی، محل نگهداری موزه مجلس شورای اسلامی:
یکی از مهم ترین دوران کاری محمد غفاری معروف به کمال الملک، سفرش به عراق است. او در این دوره تابلوهای مهمی همچون همین تابلو را کشید. سفر کمال الملک آنچنان که در فیلم این اسطوره نقاشی ایران زمین، ساخته مرحوم علی حاتمی آمده است، ماجرایی جالب و در عین حال تلخ دارد. پس از کشته شدن ناصرالدین شاه، کمال الملک برای مطالعه به اروپا رفت. حدود سه سال را در فلورانس، رم و پاریس گذراند و در موزه ها به رونگاری از آثار استادانی چون رامبراند و تیسین پرداخت. در پاریس با فانتن لاتور آشنا شد. سفر اروپا در اسلوب کار و حتی طرز دید او تاثیری مثبت گذاشت. او به دستور مظفرالدین شاه به ایران بازگشت و کار در دربار را ادامه داد ولی با توجه به افکار مشروطه خواهانه در عمل نتوانست با خواست های شاه جدید کنار بیاید. پس به عراق رفت و چند سالی را آنجا ماند که تابلوی «زرگر بغدادی» محصول آن دوران است.محمود دولت آبادی
تمبر محمود دولت آبادی/ مناسبت: گرامیداشت محمود دولت آبادی/ تیراژ : ؟/ جنس و وزن : ؟گرم طلا محمود دولتآبادی (زادۀ ۱۰ مرداد ۱۳۱۹ در سبزوار) نویسنده اهل ایران است. رمان دهجلدیِ کلیدر نامآورترین اثر اوست. برخی از آثار دولتآبادی به چندین زبانِ باختری و خاوری برگردانده شده و به چاپ رسیدهاند. داستانِ بیشترِ نوشتههای دولتآبادی در روستاهای خراسان رخ میدهد و راوی رنج و محنت روستاییان شرق ایران است. محمود دولتآبادی چندین نمایشنامه و فیلمنامه نیز نگاشتهاست.او همچنین پیشینۀ بازیگری برای کارگردانان سرشناسی چون عباس جوانمرد و بهرام بیضایی و داریوش مهرجویی در تئاتر و سینما را دارد، اقتباس از آثار دولت آبادی ساخت چند فیلم را به همراه داشته است. دولتآبادی در سال ۲۰۱۳ برگزیده جایزۀ ادبی یان میخالسکی سوییس شد.در سال 2014 جایزه شوالیه ادب و هنر فرانسه را سفیر دولت فرانسه در تهران به محمود دولتآبادی اهدا کرده است. در سال ۲۰۲۰، محمود دولتآبادی با نگارش و دکلمۀ اثری به نام سرباز (پوتینهای نیمسوخته) برای پروژه جهانی هنر صلح با آهنگسازی و تنظیم مهران علیرضایی، با این پروژه همکاری کرده است.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.